Waarom we doen wat we doen

Wij geloven in goed doen!

Ons team gelooft in goed doen. Onze planeet, alle mensen en dieren zijn waardevol. Helaas zien we ook dat de wereld onder druk staat. Het is daarom zo goed te zien dat er goede doelen zijn en dat deze goede doelen samenwerken met zoveel vrijwilligers  en een positieve bijdrage leveren. 

Vanuit onze eigen persoonlijke ervaring in ontwikkelingswerk, het bedrijfsleven, de voedingsindustrie en onderwijs kennen wij de industrie en hebben wij gezocht naar een nieuw inititiatief om goede doelen blijvend te kunnen ondersteunen. Zeker de kleine organisaties, die een kleine tot middelgrote achterban hebben, weten maar al te goed hoe moeilijk het is om fondsen te krijgen. Wij kennen de dillema's van het fondsenwerfen. Niet langs de deuren mogen gaan om te collecteren maar mensen aan zich zien te verbinden is lastig. We weten ook dat dat soort organisaties tot 2 maal de jaarbijdrage ontvangen en dus niet het goede doel.

Het ondersteunen doen we om deze reden op een andere manier! Wij hebben de bedrijfskolom zo georganiseerd dat de activiteiten bijdragen aan het goede doel. Wij verkopen geen koffie, thee en/ of koffiemachines maar wij zijn een platform voor goede doelen waar consumenten en bedrijven bewust kiezen om hun goede doel dagelijks te ondersteunen.

Enjoy and Give is er voor mensen en bedrijven die bewust impact willen hebben.

Onze keurmerken

Sociaal en duurzaam ondernemen

keurmerk 10-charity-guaranteed

10% Charity Guaranteed

10% van jouw aankoopbedrag gaat elke keer gegarandeerd naar jouw goede doel.

Social Participation

 Sociale participatie gaat verder dan alleen goed doen. Het gaat om het durven kijken naar het effect op anderen. Dit is de reden dat al onze producten het keurmerk mogen dragen.

Trade & Society Conscious

Wij zoeken continu naar mogelijkheden om alle activiteiten in de waardeketen te verbeteren en te verduurzamen.

Onze ambitie en belofte

Alles wat wij doen is gericht op het kunnen financieren van goede doelen. De goede doelen, groot en klein, hebben zoveel waarde in de wereld en onze maatschappij. Er is ooit berekend dat stichtingen in Rotterdam alleen al vrijwilligerswerk doen met een waarde van 500 miljoen Euro per jaar. Hoe mooi is dit?

Wij willen dat al dit werk in Nederland van Groningen tot aan Maastricht en van Enschede tot aan Haarlem mag blijven bestaan. Wij beloven dat elke 10% wordt gedoneerd aan de keuzes van de kopers. Wij beloven goede doelen te helpen om fondsen te werven. Wij beloven om een transparante en duurzame onderneming te zijn.

Wij beloven dat we onze processen verduurzamen wanneer dit mogelijk en passend is. Wij beloven dat we dit niet alleen in onze eigen processen doen maar ook de partijen in de bedrijfskolom hierin te betrekken.

Ons team

Bij elkaar gebracht door het lot, gedreven door ambitie en passie, vrienden, zakenpartners, avonturiers, levensgenieters met beide een hart voor goede doelen.

Ernst Ariaan
van der Giessen

Oprichter

Kars 
Zijlstra

Oprichter

Christian 
de Kraker

Ambassadeur

Dianne Verlinde

Ambassadeur

Geesje Durieux

Ambassadeur

George Hilderbeek

Ambassadeur

Wilco van Eck

Ambassadeur

Daan de Leeuw

Ambassadeur

Chantal Cloppenburg

Ambassadeur

Enjoy and Give © 2020 | Een sociale en duurzame onderneming