Hoe kies ik mijn goede doel?

In de winkelwagen staat onder de bestelling "Kies je goede doel"

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Stap 1: Vul de naam van de ANBI stichting in aan wie je wilt doneren
Stap 2: Druk op zoeken
Stap 3: Selecteer jouw ANBI doel uit de zoekresultaten
Stap 4: Controleer of de naam jouw doel is gekozen

Niet gevonden?
Wanneer het doel niet bekend is kan je dit aangeven in een apart veld. Geef ons de website door en wij gaan dan opzoek naar de juiste gegevens. Is de organisatie geen ANBI dan nemen wij contact met je op.

Hoe weet ik dat de donatie aankomt?

Wij maken gebruik van een geautomatiseerde administratie die elke donatie per doel op een apparte grootboekrekening zet. Wij storten maandelijks of per kwartaal het bedrag naar het goede doel. Dit is een totaalbetaling met daarin ook jouw 10%.

Onze boekhouding wordt door een register accountant gecontroleerd.

Zijn jullie producten 10% duurder omdat je 10% weggeeft?
Koffiebonen Zuid Amerika Label

Nee, onze producten zijn kwalitatief hoogwaardig en wij zijn zo georganiseerd dat wij een deel van de marge, 10% van jouw aankoop bedrag incl. btw,  weggeven aan het door jouw geselecteerde doel.

Vergelijk ons maar met een supermarkt. Maar wij houden minder marge voor onszelf en betalen bovendien een hogere inkoopprijs voor verantwoorde koffie. Wij geven bruto meer dan wij zelf voor het platform behouden.

Hebben jullie producten een keurmerk?

Onze producten dragen drie keurmerken. 

1. 10% Charity Guaranteed; dit betekent dat we minimaal 10% donatie van de verkoopprijs garanderen.

2. Trade & Society Conscious; wij zijn altijd bezig om te kijken wat kan en past om de totale waardeketen duurzamer te krijgen. We staan open voor jouw suggesties.

3. Social Participation; Enjoy & Give is een duurzame en sociale onderneming en dit betekent dat wij alleen en exclusief zaken doen met en voor geregistreerde / bekende goede doelen.

Waarin verschillen jullie producten van andere aanbieders?

Dit is een lastige vraag want wij kennen niet de kwaliteit en herkomst van alle andere producten.

Onze gekozen partners zijn gerenomeerde merken (Nivona) en koffie en thee leveranciers die hoge eisen stellen aan een eerlijke keten.

Wij zorgen graag voor een eerlijke kwaliteit en smaak in onze koffie en thee en blijven ons daarom ook voor de keten inzetten. Dit zorgt ervoor dat we achter ons verhaal en missue kunnen blijven staan. 

Wat is jullie achtergrond?

Het team van Enjoy and Give heeft zelf ontwikkelingswerk gedaan en kent de ANBI wereld. Wij hebben o.a. ervaring in de voedingsindustrie en kennen de marges. Dit is de reden dat we ons proces slimmer hebben kunnen inrichten en er specifiek voor goede doelen kunnen zijn.
 

Hoe varieer ik in smaak van mijn koffie met mijn volautomaat?
Nivona Volautomaat Koffiemachine CafeR omatica NICR 970

Elke volautomaat staat op een 'midden' afstelling. Dit betekent dat er ruimte is om met de maalgraad (fijnheid van de gemalen koffie), de waterdruk, de snelheid en de hoeveelheid koffie en water te experimenteren. Het kan dus zijn dat een lekkere koffie door verandering van instellingen helemaal niet meer lekker is en andersom. Dit is natuurlijk altijd subjectief en afhankelijk van je eigen smaak.

De koffiebonen geven de basis en wij proberen te zorgen voor een goede midden afstelling. De kwaliteit en de blend van de koffiebonen heeft wel een groot effect op de smaak.

De Nivona machines hebben een aantal voorgeprogrammeerde instellingen die je kunnen helpen. 

Waarom hebben jullie geen single estate koffiebonen?

Het lastige van single estate koffiebonen is dat je erg afhankelijk bent van de oogst. Dit heeft effect op de kwaliteit en de hoeveelheid. Daarnaast kan het betekenen dat in de landen zelf er bonen gebruikt worden van de plantages van anderen. Dit houdt in dat we voor de consument niet de kwaliteit kunnen garanderen. Dit is de reden dat we met blends werken.

Het is onze wens om goede afspraken met een groot aantal plantages zelf te maken zodat we in de nabije toekomst wel 'specials' kunnen aanbieden.

Kan ik ook mijn 10% geven aan een buitenlands doel?

In Nederland maken wij alleen geld over aan ANBI instellingen. Op deze manier zijn wij transparant in alle transacties. Wij denken na hoe we ook buitenlandse goede doelen kunnen helpen.

Geef ons hier nog bedenktijd voor en deel ons jouw suggesties. Mogelijk dat we hier een ANBI voor in het leven roepen die dit doel kan behartigen.

Hoe staan jullie ten opzichte van andere keurmerken?

Keurmerken zijn prima als ze de waarheid vertellen. Wij weten dat er in de koffiebranche spelers zijn die vertellen dat ze 100% fair trade of zelfs fair chain zijn maar dit in wezen helemaal niet zijn.

Er is een onderzoek gedaan en hieruit blijkt dat over de afgelopen jaren het geld van FairTrade, Utz en Rainforrest Alliance veel minder effect hebben gehad dan wordt verteld. Dit is een van de reden dat wij er voor kiezen om te investeren in kwaliteit en continue op zoek zijn naar verbeteringen in het verduurzamen.

Dit betekent dat wij kiezen voor kwaliteit in plaats van een bijdrage aan een label dat niet direct terug geeft aan een goed doel.

Wist je dat op heel veel verpakkingen onwaarheden staan? Wanneer 20% van de inhoud gecertificeerd is mag je op een verpakking dit keurmerk laten zien. Wist je dat veel keurmerken ambitieniveaus zijn en niet de huidige status weergeven? Wist je dat wanneer je 1 Arabica boon in je koffie doet je op je verpakking 100% Arabica kan zetten? Bovenstaande redenen zijn o.a. de oorzaak van waarom wij graag zaken anders doen. 

Enjoy & Give werkt daarom direct met en voor goede doelen zodat we bestaande organisatie met hun passies ondersteunen.

Eerlijk & Transparant

Staat jouw vraag en antwoord er niet bij? Excuus, dat we je niet meteen hebben kunnen helpen. Laat je vraag achter door het contactformulier in te vullen en wij zorgen voor een persoonlijk antwoord.

Enjoy and Give © 2020 | Een sociale en duurzame onderneming